La Bamba GYM in Sport en Fitness

In het maandblad voor de Bodybuilding “Sport en Fitness” van december wordt aandacht besteed aan de deelname van Sonja en Leo aan de verschillende kampioenschappen.

MASTERS SUPERBODY
Vier heren die in deze klasse de strijd aan gingen. Leo den Breems was dikgespierd en was gestreept en knetterhard. Leo laat in de line-up zijn schouders erg afhangen en dat is jammer. Als hij namelijk begint te spannen zie je wat hij allemaal in huis heeft,..en dat is heel veel. Als Leo zijn onderlichaam in dezelfde proportie weet te krijgen met zijn bovenlijf, dan hebben we er een internationale topper bij.

CLASSIC BODYBUILDING
Drie heren in deze klasse waaronder de 61 jarige Gor Wijier (Nederland) die vriend en vijand weer verraste met zijn fysiek. Gor is altijd hard en droog en daarbij had hij zijn presentatie goed op orde. Hij zette een hele nette routine neer waar hij zicht- baar van genoot. Gor won deze klasse en selecteerde zich hiermee voor een inter- nationale wedstrijd. Tweede werd Leo Den Breems (Nederland). Leo die goed hard en droog was zag er goed uit maar door zijn poses liet hij niet alles zien. Hij maakt zich in een aantal poses klein of duwde de spieren die je graag zou willen zien juist weg. Erg jammer want er zit zeker meer in deze atleet.

A-DAMES FIGURE
Voordat deze klasse van start ging was er wat onduidelijkheid over de indeling. Internationaal gezien bestaat er bij de NAC binnen de Figure klasse een opde- ling in lengteklassen en nog eentje op leeftijd. Op nationaal gebied is de line- up echter bij lange na niet groot genoeg daarvoor. We hadden vandaag drie Figure dames, waarvan één boven de 35 jaar oud, en twee van daaronder. Nu was dat vandaag geen discussie, omdat we alleen internationaal gaan opdelen in afzonderlijk te bejureren Figure klassen. Waren we op een internationale wedstrijd geweest, dan was Sonja den Breems hier dus eerste geworden in haar klasse 35+. Nationaal maken we de splitsing niet en dus stond ze hier tussen Sandra vld Kamp en Maaike vld Berg-Schrader. Maaike was niet te pakken en bleek enorm sterk verbeterd ten opzichte van het vorige jaar. Met ronde schouderkop- pen en nauwelijks minpunten is zij een hele mooie verschijning op het podium. De tweede plaats ging naar Sonja den Breems. Sonja is bijna 50 jaar oud en is knetterhard. Al die jaren training zijn bij haar duidelijk, door de kwaliteit spieren die zij bezit. Sonja wist Sandra vld Kamp vóór te blijven, die tegen dit spierengeweld niet bestand was.